Anasayfa » Duyurular » Milli Eğitim Bakanın da Katılımıyla Besni’de Eğitim Bayramı 21’inci Kez Kutlandı

Dünyada sadece Adıyaman/Besni’de kutlanan Eğitim Bayramı 27-28 Eylül 2019 tarihlerinde yapıldı. 21’nci kez yapılan Eğitim Bayramına bu yıl ilk kez Milli Eğitim Bakanı da katıldı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı konuşmada, “Bir ilçede Eğitim Bayramı kutlanıyor olmasının, başlı başına çok önemli olduğunu, böylesi bir organizasyonun Türkiye’ye örnek olması gerektiğini, eğitimin kalitesinin yükselmesi sonucu ekonominin ve demokrasinin de üst seviyelere yükseleceğini” ifade etti. Selçuk’un bu konuşması Milli Eğitim bakanlığının internet sitesinde de yayımlandı.
          Besni Eğitim Bayramına, Devlet Eski Bakanı Zeki Sezer, ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Bağış, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Levent Arslan konferans verdiler. Devamında bankacı Şaban Çağıran’ın moderatörlüğünde Sanayici ve İş İnsanı Bekir Güneşhan’ın “Başarı Öyküsü” paneli yapıldı. Bayram boyunca Ressam Selvi Öcal’ın organizasyonunda Fotoğraf ve Resim Sergisine yer verildi. Bunun yanında, üzüm ve fıstık başta olmak üzere Besni ürünlerinin tanıtımı, Osman İsot Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi/Tesisat Atölye açılışı yapıldı.
         Besni Belediyesi, Besni Kaymakamlığı ve Besni Eğitim Vakfıyla birlikte hazırlanan ve kutlanan eğitim bayramına değerli konuşmacıların yanında, iki gün boyunca Besni Stadyumunda, Besni’li Ulusal Sanatçı Latif Doğan ve Tuncay Okutan’ın yanında, Kahtalı Miçey, Rojin, Yerel Sanatçılardan Kenan Kızıldağ, Murat Esen, İsmet Yalçın’ın renk kattılar. Ayrıca Urfa Sıra Gecesi ekibi de geceye renk kattı.
         Besni Eğitim Başkanı İbrahim Bağış, yaptığı konuşmada; Vakfın yaptığı çalışmaları özetleyerek, zihinsel çalışmanın özünün kaliteli eğitime ve öğrenime dayandığını, bunun için ise çok çalışılması gerektiğini, bilginin tüm insanlığı daima yukarıya taşıdığını, bilgi ve bilinci geliştirmek için eğitimin yanında spor, sanat, müzik, görsel sanatlar vs.’nin büyük önem taşıdığını, eğitim bayramlarında bu konularla ilgili farkındalığı artırmaya ve insan kaynağını verimli kılmaya çalıştıklarını belirtti.
         Eğitim Bayramı, merkezi İstanbul’da bulunan ve eğitim sevdalısı Besni’li bürokrat ve iş insanları tarafından kurulmuş olan Besni Eğitim Vakfı’nın öncülüğünde Besni Belediyesi, Besni Kaymakamlığı ve Besni’de bulunan tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla yapılıyor.

Cevapla

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlenmelidir *