Vakfımız

Besni Eğitim Vakfı (BEV) 1997’de çoğu görev ve işi nedeni ile Besni –Adıyaman dışında yaşamakta olan işadamı, serbest meslek sahibi, bürokrat, akademisyen tarafından kurulmuş olan bir vakıftır.

Vakfımızın amacı;

“okul, üniversite, yüksekokul, yurt, dershane, yurt, kütüphane, mesleki ve kültürel kurslar spor tesisleri, dinlenme ve eğitim tesisleri kurmak, var olanlara katkıda bulunmak, öğrencilere burs vermek, eğitim kurumlarının gereksinimlerini karşılamak, Besni merkez, belde ve köylerindeki ilk, orta ve yükseköğretim kurumlarının bakım ve onarımını sağlamak, donanıma yardımcı olmak, eğitim ve öğretim giderlerini karşılamak yurtiçinde ve yurtdışında yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerine maddi destek sağlamak, seminer ve konferanslar düzenlemek, yarışmalar yapmak araştırmalarda bulunmak ve bunların sonuçlarını yayınlamak, Besni ilçesi ve çevresindeki tarihi kültürel yapı ve değerlerin bakım ve onarımına katkıda bulunmak ve bunların tanıtımını sağlamak; başka kentteki hemşerilerimizle yardımlaşma ve dayanışma içinde olmak, kitap, dergi ve gazete yayımlamak, sağlık kuruluşlarının bakım ve onarımı ile hastaların tedavilerine yönelik yardımlarda bulunmak…” olarak belirlenmiş bulunmaktadır.

Kuruluşun üzerinden on üç yıl geçen Vakfımızın bu süre içinde bir ilköğretim okulu yaptırmış,ilk ve ortaöğretim okullarının bakım ve onarımı ile donanımına katkıda bulunmuş,Besni Meslek Yüksek  Okulu’nun donanımına , bilgisayar laboratuarının kurulmasına katkıda bulunmuş , Adıyaman’ın  Besni ilçesinde kız öğrenci yurdu yaptırma kararı almış, yüzlerce öğrenciye ,karşılıksız burs sağlamıştır.Bu hizmetlerimizi sürdürmekteyiz.

BEV, senedinde yazılı amaçları gerçekleştirmeye çalışırken “ Besni Eğitim Bayramı ” adlı etkinliği de sürekli ve düzenli bir şekilde yaşama geçirmektedir .Besni Eğitim Bayramının temel gereği ,bir sene öncesine göre,eğitim-kültür sorunlarımız konusunda yapılanları ortaya sermek,eksikliklerimizi saptayarak bunların üstesinden gelebilmek için kamu kuruluşlarının ,yerel yönetim ve gönüllü yurttaş katılımını seferber etmektir.Bunun yanı sıra ,kimi yazar ,düşünür,bilim,kültür,sanat insanlarımızı da etkinliğimize çağırmakta onlarla Besnili yurttaşlarımızın bilgi ve kültür alışverişinde bulunmalarını sağlamaktayız.Kimi sanatçı ve folklor ekipleride eğitim bayramlarımıza katılmaktadır.Çeşitli sosyal etkinlikler düzenlenmektedir.Eğitim bayramlarımız okulların açıldığı ilk ay içerisinde olmakta ve üç gün sürmektedir.